Al geruime tijd ben ik, Renate Rebel, werkzaam als logopedist. Aanvankelijk in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en op een medisch kinderdagverblijf. Daarnaast begon ik een eigen praktijk. Sinds 1995 werk ik volledig in mijn praktijk, eerst vanuit Emmeloord en sinds 2003 vanuit Vollenhove.

In principe ben ik allround logopedist. Om up-to-date te blijven neem ik deel aan kwaliteitskringen en volg ik geregeld bijscholing op alle gebieden die de logopedie omvat.

Ik heb o.a. ervaring in het werken met spraak/taalproblemen, methode Söderbergh Tan, syndroom van Down, autisme, pdd-nos, problemen op het gebied van eten en drinken, schisis, adem- en hyperventilatieproblemen, oromyofunctionele therapie (OMFT). Tevens ben ik gecertificeerd dyslexiebehandelaar. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar problemen op stemgebied.

Binnen mijn praktijk behandel ik zowel kinderen als volwassenen. Heeft u zelf klachten of bent u ongerust over het mondgedrag, de stem of de spraak-taalontwikkeling van uw kind, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Wanneer dat nodig is, vindt de behandeling aan huis plaats.